Böcker etc. har kommit till för att hålla några bokcirkelvänner informerade om varandras sommarläsning. De flesta av oss är svensklärare på gymnasiet och högstadiet men det finns även andra yrken representerade.

onsdag 14 juli 2010

Tips till barnfamiljer: På äventyr i böckernas värld....

Hej!

Idag på förmiddagen var jag och Alicia (tre år) på Framnäs camping, där bokbussen parkerar onsdagar mellan kl 10 - 13 v 27-32. Det var väldigt spännande att kliva in i en buss och få titta på och låna böcker, så många man ville (nästan - tills mamma sa stopp!) Dessutom fanns roliga spel och jättesöta pusselväskor att låna med sig. Sedan hade bibliotikarien lite pyssel, så Alicia gjorde ett orm-bokmärke (klipp och klistra) och ritade en drakteckning. Även mamma hittade sin beskärda del av sommarpocket att ta med hem från vår lilla utflykt i böckernas värld. Nu ska jag bara hinna läsa dem också.......Enda minuset är väl att lånetiden är två veckor, men då får man å andra sidan se till att åka dit igen. Återlämning sker i receptionen på campingen eller stadsbiblioteket och lånetiden är två veckor.

Ett tips till alla småbarnsföräldrar som är i stan någon onsdag under sommaren är att ta med barnen till ett annorlunda bibliotek. Alicia vill gärna åka dit igen (helst redan i eftermiddag). Elinor, dina barn får gå dit när de campar!=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar