Böcker etc. har kommit till för att hålla några bokcirkelvänner informerade om varandras sommarläsning. De flesta av oss är svensklärare på gymnasiet och högstadiet men det finns även andra yrken representerade.

lördag 3 juli 2010

"Tackar som frågar" Jennie Dielemans En ljuvlig bok!

Bokens undertitel är "Historien om några människor" och boken handlar om olika familjer som bor i Fisksätra. En förort med många familjer med bakgrund från olika länder och kulturer. Vi får följa den väna fd frisören Sussie som inte vågar säga vad hon tycker högt men som är roligt elak i sina tankar. Khosro som har lite problem med sin mobil som leder till en massa andra saker där han till slut tappar kontrollen... lite. Iklädd den rosa kanindräkten som pryder omslaget... Den tyste och blyge Jannis som arbetar som servitör på en grekisk restaurang och som tycker att den fotbollsfanatiska systern är jobbig.

Sammantaget en rolig och ofriserad bild med mycket medkänsla och respekt för olika människor. Människor som träffas eller bara vars vägar korsas på olika sätt. Helt enkelt en mycket bra bok om en några människor som jag rekommenderar alla att läsa.
(Dielemans har ju skrivit reportageboken "Välkommen till Paradiset" och hon var och berättade om den och turism under länsstudiedagen.)

3 kommentarer:

  1. Vad spännande den låter! Finns den i pocket?

    SvaraRadera
  2. Jag köpte den på Bokus för några veckor sedan. Då var den iofs med i ett erbjudande 4 för 99kr men jag hoppas att den finns kvar. Den var härlig och rolig och en sådan bok man inte vill ska ta slut.

    SvaraRadera