Böcker etc. har kommit till för att hålla några bokcirkelvänner informerade om varandras sommarläsning. De flesta av oss är svensklärare på gymnasiet och högstadiet men det finns även andra yrken representerade.

måndag 9 augusti 2010

Tre sekunder av Roslund & Hellström

Har läst min första bok av duon, som är deras femte i ordningen. Tre sekunder handlar om Piet Hoffmann som värvats av polisen att bli infiltratör när han själv avtjänade ett fängelsestraff. Detta innebär att han lever ett dubbelliv - som gift tvåbarnsfar och som kriminell droghandlare. Hans uppdrag är att anhållas och dömas till fängelse, slå ut droghandeln där och göra polska maffian Wojtek till enda försäljare, för att slutligen hjälpa polisen att sätta dit Wojtek. Och detta ska han göra med fara för sitt eget liv, för om någon kommer på honom är han dödsdömd.

Det är svårt att beskriva handlingen, som är genomtänkt och smart skriven men innehåller väldigt mycket. Boken är en spännande bladvändare, svår att släppa när all action kommit igång och när ca 150 sidor återstår är det definitivt omöjligt att lägga ifrån sig den innan den är färdigläst. Brukar inte läsa thrillers, men kan absolut tänka mig att läsa mer av författarna.

1 kommentar:

  1. Har bara läst Box21 av paret och den var bra men väldigt otäck och slutet var verkligen nattsvart. Jag blev deprimerad av den. Är trots detta lite nyfiken på att läsa något mer av dem.

    SvaraRadera