Böcker etc. har kommit till för att hålla några bokcirkelvänner informerade om varandras sommarläsning. De flesta av oss är svensklärare på gymnasiet och högstadiet men det finns även andra yrken representerade.

onsdag 4 augusti 2010

Casanovas kvinna - Åsa Hellberg

Åhlens pockethylla får ett besök av mig då och då. Jag hittade boken Casanovas kvinna på nyhetshyllan och kunde inte släppa den. Kanske kände jag igen mig i nätdejtingen som boken beskriver, om chansen att träffa någon på nätet, om chansen att uppleva riktig kärlek i cybervärlden. *Skratt*

" Efter en tids singelliv börjar Lottaa nätdejta och får snabbt kontakt med Jonas. Den första träffen går fantastiskt bra och fjorton telefonsamtal, fem sms och tre mejl senare står han i hennes kök och gör köttfärssås. Allt rullar på i ett lyckorus. Jonas är helt enkelt en drömprins. Men så upptäcker Lotta att Jonas har kvar sin annons på Match.com och att han är online. Under affärsresan? På en torsdagskväll?"

Boken beskriver ett problem som är så 2010. Nätdejting - Ett fenomen som inte fanns på 50 talet... Jonas problem blir att bryta jakten på att "fälla en ny". Drogen och planeringen av nya möten med olika kvinnor på diverse platser och att dölja detta, eller tro att det går att dölja...

Jonas förhållande med Lotta får många törnar under resans gång.
Får Jonas ordning på sitt beroende eller kommer han fortsätta leva i flera förhållanden/relationer samtidigt? Kommer Lotta stå ut med att kontrollera Jonas och leta efter kvinnorna som han har träffat?

Läs boken så får ni se. Jag tycker att boken sätter en prick över i på ett problem som vi inte har haft i samhället och finns det någon kunskap överhuvudtaget på hur man bryter detta mönster?

Intressant, skapar frågor och oro i mig...En ny arena av otrohets möjligheter har skapats och frågan är hur många som är inne i denna oändliga cirkel?

3 kommentarer:

  1. Tycker det låter som ett bra ämne. Finns ju inte så mycket på temat. Kommer bara på Sandor/Ida och filmen You've got mail och de handlar väl inte direkt om nätdejting heller för den delen :)

    SvaraRadera
  2. Författaren till boken är coach numera och jobbar med frågor som rör detta område..

    SvaraRadera
  3. Alltför många är jag rädd, arenan är numera oändlig...
    Tack för att du har läst min bok, jag länkar din recension till min blogg om det är okej.

    Varma hälsningar Åsa Hellberg

    SvaraRadera